Συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις για το ξεπούλημα παραλιών

politirio

politirio

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την ενέργεια του ΤΑΙΠΕΔ να περιλάβει στο χαρτοφυλάκιο των ακινήτων προς πώληση περιοχές ιδιαιτέρου αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων οι παραλίες “Σίμος” και “Σαρακίνικο” στην προστατευόμενη Ελαφονήσο, αλλά και άλλες παραλίες σε όλη την επικράτεια, κατέθεσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι οι παραλίες αυτές τίθενται προς πώληση σε ιδιώτες με το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για χρονικό διάστημα 50 ετών, όπως προβλέπεται από το Ν. 3986/2011 και όπως υπονοεί το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και την παραλία.

Η βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν θα ακυρώσει την εν λόγω πώληση – “αξιοποίηση”, με δεδομένο όπως λέει ότι δεν έχει λογική η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πωλήσεις – “αξιοποιήσεις” ακινήτων σε περιοχές που αποτελούν τους σημαντικότερους πόλους έλξης τουριστών αλλά και σημεία μοναδικής ομορφιάς και σημαντικής περιβαλλοντικής αξίας με πολλές διεθνείς διακρίσεις, αγνοώντας την αντίδραση των τοπικών και περιβαλλοντικών φορέων, όπως και των ξένων επισκεπτών της χώρας.