Συνταγή για την πιο αρωματική και νόστιμη βασιλόπιτα!

(της κ. Κατερίνας Ρουμανέα)

Υλικά

⇒ 250 γραμ. βούτυρο
⇒ 4 αυγά
⇒ 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
⇒ 1 φαρίνα 500 γραμ.
⇒ 1 κεσεδάκι γιαούρτι
⇒ 1 βανίλια
⇒ 1 κουταλιά της σούπας μείγμα ξύσμα από πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι
⇒ 1 κ.γ. μπέικιν
⇒ Άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά. Ρίχνετε το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού – μανταρινιού -λεμονιού, μία βανίλια, και κατόπιν διαδοχικά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι στρογγυλό (Νο 24-26) και σε κάποιο σημείο βάζετε το φλουρί τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50 περίπου λεπτά.
Μόλις κρυώσει, πασπαλίζετε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.