Τον ξέρουμε, τον αγαπάμε, τον εμπιστευόμαστε… Γι’ αυτό και συμβουλευόμαστε τη συνταγή από τη σελίδα του στο facebook για τα πιο νόστιμα και αφράτα πασχαλινά τσουρέκια!
Για το προζύμι
250ml νερό
250ml γάλα
1/2 κιλό αλεύρι δυνατό
100 γραμ. φρέσκια μαγιά
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι δυνατό
500 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. βούτυρο (τύπου Κερκύρας)
6 αυγά
1 πρέζα αλάτι
15 γραμ. μαχλέπι
10 γραμ. κακουλέ ή μαστίχα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το προζύμι.
Διαλύετε ένα μικρό μέρος της ζάχαρης με τη μαγιά στο χλιαρό νερό με το γάλα.
Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει παχύρευστος χυλός.
Αδειάζετε το προζύμι στον κάδο του μίξερ και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Ζυμώνετε με το γάντζο μέχρι σχεδόν να γίνει ζύμη. Προσθέτετε το βούτυρο και ζυμώνετε ξανά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
Αφήνετε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ζυμώνετε ξανά, πλάθετε σε σχήμα και αφήνετε πάλι να φουσκώσει.
Αλείφετε τα τσουρέκια με μείγμα από κρόκο αυγού και γάλα, πασπαλίζετε με αμύγδαλο και ψήνετε για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς και στη συνέχεια στους 140 για άλλη μισή ώρα.
Καλή επιτυχία!