Συνταξιούχοι ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας: “Δεν θα πούμε και ευχαριστώ για τα ψίχουλα!”

Ανακοίνωση του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας, που χαρακτηρίζει “ψίχουλα” τη 13η σύνταξη και αξιώνει την επιστροφή των περικοπών οι οποίες έγιναν τα τελευταία χρόνια:

“Εμείς δεν θέλουμε επιδόματα, δεν θα ζήσουμε με επιδόματα. Να δώσουν κανονικά τα δώρα που έχουν κόψει, δηλαδή τη 13η και τη 14η σύνταξη, που είναι δικά μας χρήματα, είναι πληρωμένα, σε όλη μας τη ζωή και που τα πληρώνουν και τα παιδιά μας σήμερα.

Η κυβέρνηση κάτω και από την πίεση των αγώνων μας ανακοίνωσε την απόδοση 800 εκατομμυρίων ευρώ σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Αυτό σημαίνει ότι το μέσο ποσό αντιστοιχεί στα 317 ευρώ και σίγουρα δεν πρόκειται για «13η σύνταξη», όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι από τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, πολύ πάνω και από τις απαιτήσεις των δανειστών, από τις περικοπές και την άγρια φορολογία, οι κόποι και το αίμα μας και θέλουν με περίσσιο θράσος να τους πούμε και ευχαριστώ.

Είναι σε πλήρη ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου, νόμος – λαιμητόμος που, στα χνάρια των προηγούμενων, θεσμοθέτησε την οριστική κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, πετσόκοψε τις νέες συντάξεις και κατάργησε το ΕΚΑΣ, κόβοντας το ποσό των 900 εκατομμυρίων σε ετήσια βάση για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Από το 2016 που ψηφίστηκε μέχρι το τέλος του 2019 αφαιρεί από τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους πάνω από 8 δισ. ευρώ! Δηλαδή 10 φορές παραπάνω από τα 800 εκατ. ευρώ που διαφημίζει η κυβέρνηση ως «αλλαγή πολιτικής»!

Μπροστά στην κάλπη πρέπει να θυμηθούμε ποιοι στήριξαν και στηρίζουν αυτήν την πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή και ποιοι ήταν στο πλευρό μας στους δύσκολους αγώνες που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα ενάντια σε αυτήν την πολιτική που είχε αποτέλεσμα να κερδίσουμε ανάσες (όπως το πάγωμα της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις) κ.ά.

Ψηφίζουμε αυτούς που ήταν στο πλευρό μας όλα αυτά τα χρόνια, μπροστάρηδες στους αγώνες μας”.