Συνταξιούχοι ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας εναντίον Αραχωβίτη με φόντο τις συντάξεις

Ανακοίνωση – απάντηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας σε δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη:

“Σε συνέντευξή του, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Αραχωβίτης ανέφερε σχετικά με τις συντάξεις τα εξής: «… η μόνη αλήθεια είναι ότι μειώθηκαν οι επικουρικές, αλλά διασώθηκαν από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που είχαν συμφωνήσει εκείνοι. Επίσης, αυξήθηκε η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη από 4% σε 6%. Ωστόσο, καμία μείωση σε κύριες συντάξεις δεν έχει γίνει από αυτή την κυβέρνηση».

Ας ενημερώσουμε λοιπόν τον κ. Αραχωβίτη:

1. Η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε από 4% σε 6% στην κύρια σύνταξη.

2. Στις επικουρικές συντάξεις, η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη ήταν 0% και πήγε στο 6%.

3. Όσοι έπαιρναν σύνταξη πάνω από 1.300 ευρώ κύρια και επικουρική, η επικουρική τους σύνταξη σχεδόν μηδενίστηκε.

4. Από εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους κόπηκε το ΕΚΑΣ και μια μικρή μερίδα συνταξιούχων παίρνει μόλις 35 ευρώ (!!!), το οποίο από 1/1/2019 κόβεται τελείως.

Ο κ. Αραχωβίτης και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισαν συνειδητά το ν. 4387/16 «νόμος Κατρούγκαλου», ο οποίος κατακρεουργεί τις συντάξεις και προβλέπει ότι από 1/1/19 προχωρούν στο κόψιμο των κύριων συντάξεων έως 18%, όπως επίσης και στις επικουρικές έως 18%!

Με τις καινούργιες μειώσεις, για τις οποίες δεν λέει κουβέντα, σε συνδυασμό με τη νέα μείωση του αφορολογήτου που έχει ψηφίσει ο κ. Αραχωβίτης και η κυβέρνησή του, οι συνταξιούχοι θα χάσουν πάνω από τρεις συντάξεις!

Βέβαια δεν σταματάνε εκεί! Έχουν ψηφίσει ότι από το 2023 ό,τι έχει απομείνει ως προσωπική διαφορά σταδιακά θα εξαλειφθεί τελείως.

Με απλά λόγια, όλοι οι σημερινοί συνταξιούχοι θα εξισωθούν πλήρως με τους νέους συνταξιούχους, που διαμόρφωσε το τερατούργημα Κατρούγκαλου, το οποίο στην πλήρη εφαρμογή του θα δίνει συντάξεις 50% μικρότερες σε σχέση με τις συντάξεις του 2014.

Ψεύδεται ασύστολα λοιπόν ο κ. Αραχωβίτης!

Απαιτούμε και διεκδικούμε να μας επιστραφούν αυτά που κατακτήσαμε με τους αγώνες μας, αυτά που πληρώσαμε μια ζωή και δικαιούμαστε. Δεν μας τα χάρισε κανένας! Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν!

Καλούμε τους συνταξιούχους σε συνεχή αγώνα και στην απεργία στις 30/05/2018 στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία.

Υ.Γ. Αντί λοιπόν, κ. Αραχωβίτη, να μας κοροϊδεύετε κατάμουτρα, μπορείτε να κάνετε κάτι πιο απλό, να ξεψηφίσετε το νόμο Κατρούγκαλου”.