Αυτονόητα και λίγα σε σχέση με όσα δικαιούνται χαρακτηρίζουν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ – ΕΦΚΑ του νομού μας τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Με την ακόλουθη ανακοίνωση δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους:

“Οι διαχρονικές αντιλαϊκές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που τα δέκα τελευταία χρόνια έχουν τσακίσει ό,τι με αγώνες και θυσίες κερδίσαμε και πληρώσαμε μια ζωή, δεν μπορούν να ξεχαστούν με φιλοδωρήματα. Ούτε μπορούν να γίνουν άλλοθι για τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης για τη συνέχιση των ίδιων θανατηφόρων πολιτικών.

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του στη συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο είναι στη λογική «σου παίρνω εκατό, σου δίνω ένα», έχουν στόχο να υπηρετήσουν την παραπάνω λογική, που και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί.

Δεν θα αρνηθούμε έστω και αυτά τα λίγα, γιατί θεωρούμε ότι είναι δικά μας και αποτέλεσμα ενός ασίγαστου αγώνα, αλλά οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να χειροκροτήσουν κανέναν και να του δώσουν το άλλοθι που επιζητά.

Γιατί τα εξήντα και πάνω δισεκατομμύρια που άρπαξαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, οι σαρωτικές περικοπές των συντάξεων (κύριων, επικουρικών), των δώρων, του ΕΚΑΣ και τόσα ακόμα που αφαίρεσαν από τους συνταξιούχους δεν ισοφαρίζονται με την επιστροφή του πακέτου των 800 εκατομμυρίων. Ακόμα και αυτά τα 350 με 400 ευρώ που θα δοθούν σε κάθε συνταξιούχο προέρχονται από τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, τις περικοπές και την άγρια φορολογία που έχει επιβληθεί με τους αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίσανε.

Όπως:

Από τα 230 ευρώ το μήνα σε 300.000 χαμηλοσυνταξιούχους που μειώθηκε το εισόδημά τους από την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Από τα 100 μέχρι 150 ευρώ το μήνα που μειώθηκε το εισόδημα σε 500.000 συνταξιούχους από τον επανυπολογισμό της επικουρικής σύνταξης από τον Ιούνιο του 2016.

Από τα 30 έως 50 ευρώ από την αύξηση της συμμετοχής που επιβλήθηκε στην υγεία.

Από τη μείωση των συντάξεων χηρείας 20% με 30% που παρά τη βελτίωση με τη νέα τροπολογία εξακολουθούν να είναι μειωμένες.

Και βέβαια από τις μεγάλες περικοπές με τους νόμους 4051/12 και 4093/12, την κατάργηση των δώρων, τη μείωση του εφάπαξ και τόσα άλλα.

Κύριοι της κυβέρνησης, πληρώσαμε σε όλο τον εργάσιμο βίο μας για να πάρουμε επιπλέον τη 13η και 14η σύνταξη ολόκληρη και εσείς θα νομοθετήσετε κάθε Μάη να παίρνουμε όσοι έχουν σύνταξη: Από 1000 ευρώ το 30%, από 600 έως 1000 ευρώ το 50%, από 500 έως 600 το 70% και έως 500 ευρώ το 100%.

Κύριοι της σημερινής και της αυριανής κυβέρνησης, δεν κατεβάζουμε τον πήχη των διεκδικήσεων, δεν ξεχνάμε, δεν διαγράφουμε όσα αρπάχθηκαν από τα ταμεία μας τα τελευταία χρόνια, τα απαιτούμε, τα διεκδικούμε.

Με αίτημα πρώτα οι δικές μας ανάγκες, θα συνεχίσουμε πιο μαζικά τους αγώνες μας, θα μας βρίσκετε καθημερινά στο ιερό πεζοδρόμιο με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα μέχρι την κατάργηση του Ν.4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) το σύνολο της αντιασφαλιστικής – αντισυνταξιουχικής νομοθεσίας. Διεκδικώντας όλα τα αιτήματά μας για αξιοπρεπείς συντάξεις, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα για όλους, κατάργηση της αφόρητης φορολογίας”.