Συνταξιούχοι Λακωνίας: “Καλό Παράδεισο” με το νέο ασφαλιστικό

Ανακοίνωση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξέδωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας.

Αναλυτικά αναφέρουν σε αυτή:

“Σου είπαν ψέματα πολλά… ψέματα σου λένε οι εχθροί σου…

Αυτές τις μέρες ψηφίζεται από τη βουλή – από μια κυβέρνηση που μειοψηφίας αλλά με «μπόνους» 50 εδρών το (αντι) ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Μερικές πτυχές του:

1) Αγρότες: Θα αυξηθούν οι ανασφάλιστοι αγρότες, καθώς αυξάνονται ο ασφαλιστικές εισφορές με το νομοσχέδιο – έκτρωμα της ΝΔ.

Για τους αγρότες επανέρχονται οι ασφαλιστικές κατηγορίες και η χαμηλότερη θα είναι 1.452 ευρώ από 1.360 που είναι σήμερα, όταν ήδη πάνω από το 50% των αγροτών χρωστάει εισφορές. Το κόστος για τις αγροτικές οικογένειες θα είναι δυσβάσταχτο, που στο 80% έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ και κάθε ζευγάρι θα κληθεί να πληρώσουν πάνω από 2.900 ευρώ ασφάλιστρα.

Θα αυξηθούν οι ανασφάλιστοι από οικονομική αδυναμία και όχι επιλογή, προσθέτοντας ότι τα περί ελευθερίας που επικαλείται η κυβέρνηση είναι η ελευθερία στη φτώχεια.

2) Αυτοπασχολούμενοι: 80% που είναι στην κατώτατοι κλίμακα των 185 ευρώ το μήνα θα πληρώνουν 220 ευρώ το μήνα. Αύξηση 35 ευρώ το μήνα. Δηλαδή από 2200 το έτος σε 2640 ευρώ.

3) Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι: Μια ζωή για μια φούχτα ευρώ (και αν). Ο νόμος Κατρούγκαλου με τις άγριες περικοπές παραμένει μαζί με την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης. Το ίδιο και για τους συνταξιούχους του πριν το 2016 αλλά με το «επίδομα» της προσωπικής διαφοράς,

4) Οι αυξήσεις (!): Για 9000 ένσημα (30 χρόνια εργάσιμα) θα χρειαστούν 60 χρόνια εργασίας για την περίφημη αύξηση. «Καλό Παράδεισο» με άλλα λόγια.

Να αγωνιστούμε για ένα ενιαίο δημόσιο καθολικό και υποχρεωτικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Γραφτείτε στο σωματείο μας. Έχουμε αγώνα μπροστά μας. Εμείς Παράσιτα δεν θα γίνουμε”.