Συνταξιούχοι Λακωνίας: Μέχρι και έναν μήνα “κλέβουν” από τους νέους συνταξιούχους!

Ανακοίνωση του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας:

“Με πρόσφατη διάταξη νόμου, αν για παράδειγμα καταθέσετε τα δικαιολογητικά σας στις 25 του μήνα, θα χάσετε 5 ή 6 ημέρες σύνταξης. Αν καταθέσετε στις 15 του μήνα, θα χάσετε μισή σύνταξη. Κι αν είσαστε τελείως άτυχος ή άτυχη και καταθέσετε την 1η του μήνα, θα χάσετε μια ολόκληρη σύνταξη. Όλα αυτά γιατί με τον καινούργιο νόμο η απόδοση της σύνταξης θα γίνεται από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών. Να το θυμόμαστε αυτό όταν λένε ότι δεν κάνουν περικοπές.

Διαβάζουμε από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών (12 Ιουλίου 2018): «Η αυτοαποκάλυψη της κυβερνητικής απάτης δεν άργησε καθόλου. Την ίδια στιγμή που σηκώνει κουρνιαχτό για την δήθεν προσπάθειά της να μην εφαρμόσει το νόμο 4387/16 και να μην περικόψει τις συντάξεις, προσπαθώντας να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες στους συνταξιούχους, έσπευσε πριν δύο μέρες να ψηφίσει διάταξη σε νόμο που αποδίδει τις συντάξεις σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από εδώ και στο εξής από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών τους. Μέχρι τώρα η απόδοση της σύνταξης ξεκινούσε από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών. Η μετάθεση για τον επόμενο μήνα σημαίνει πως η κυβέρνηση αφαιρεί από τους εν λόγω συνταξιοδοτούμενους τη σύνταξη ενός μήνα, ή το μέρος της που αντιστοιχούσε στις ημέρες από την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Κι όλα αυτά για να συνεχίσει να εμφανίζει πλεονάσματα ο ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση προς τους ελεγκτές εκπροσώπους των δανειστών, την ΕΕ.

Καταγγέλλουμε την αλχημεία της κυβέρνησης και της στέλνουμε το μήνυμα πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της απατηλής προπαγάνδας της. Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμικότητα, για να ανατρέψουμε την πολιτική της, συνεχίζοντας τον μαραθώνιο των κινητοποιήσεων που ξεκινήσαμε από την αρχή της χρονιάς»”.