Συνταξιούχοι: “Ούτε αναβολή ούτε αναστολή, ο νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί”

Κατάμεστο ήταν το Σάββατο 3/11 το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, όπου το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ του νομού πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον Παναγιώτη Σοφό, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Περιγράφοντας την κατάσταση στο τοπίο των συντάξεων, ο κ. Σοφός προέτρεψε να ενταθεί ο αγώνας των συνταξιούχων ενάντια στις εφαρμοσθείσες και επικείμενες περικοπές (κόψιμο της προσωπικής διαφοράς, μείωση αφορολόγητου, αύξηση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, ΔΕΗ κλπ). Από την ομιλία του δεν έλειψε η αναφορά στις συντάξεις χηρείας. Έκανε λόγο για “έγκλημα που αφήνει πολλές χήρες και πολλούς χήρους χωρίς κανέναν πόρο ζωής για πολλά χρόνια, και ακόμη όταν παίρνουν τη σύνταξη είναι κατά πολύ μειωμένη”.

Στο θέμα της διεκδίκησης των αναδρομικών (δώρων κλπ) τόνισε την ανάγκη κάθε ενέργεια να γίνεται μαζικά μέσα από τα συνταξιουχικά σωματεία και κάλεσε όλους στα μεγάλα συλλαλητήρια της Αθήνας στις 20 Νοεμβρίου και τις 15 Δεκεμβρίου.

Ακολούθησε διάλογος με τους παρευερεθέντες.


Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ είναι στη διάθεση του κοινού 10-12 καθημερινά, στην οδό Ευαγγελιστρίας 46 (απέναντι από το ΚΕΠ) στη Σπάρτη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 27313 06750 και 6944 75 66 96.