Συντηρήσεις λακωνικών δρόμων ενόψει και της παράδοσης του έργου Λεύκτρο – Σπάρτη

Δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο «Συντήρηση της με αριθμό 13 επ. οδού Ανώγεια –Γοράνοι – Καστάνια από 7ο χλμ εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου διά Παλαιοπαναγιάς – Ξηροκαμπίου – Καμινίων – Πολοβίτσας – Κουρτσούνας και Άρνης και Τραπεζοντή – Παλαιοπαναγιά και της με αριθμό 15 επ. οδού διακλάδωση Καμινίων και Ποταμιάς από 19ο χλμ ΕΟ Σπάρτης – Γυθείου». Ο προϋπολογισμός είναι 400.000 ευρώ.

Το έργο προβλέπει εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις των παραπάνω οδών που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων. Με την ευκαιρία δημοπράτησης του έργου, η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα δήλωσε ότι η συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου κρίθηκε επιτακτική διότι η κατάστασή του κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω υψομέτρου και γεωμορφολογίας της περιοχής επιδεινώνεται σωρευτικά, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί σημαντικές φθορές τόσο ο ασφαλτοτάπητας όσο και τα τεχνικά έργα.

Η κ. Τζανετέα συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προγραμματίσει τις επόμενες ημέρες τη δημοπράτηση σημαντικών έργων συντήρησης και οδοσήμανσης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Λακωνίας. Στόχος είναι να βελτιωθούν οι υποδομές, αφού η επικείμενη παράδοση του δρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη πριν το Πάσχα αναμένεται να αυξήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο του νομού.