ΣΥΡΙΖΑ: “Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες των ασφαλιστικών εισφορών”

Για “διάψευση των Κασσάνδρων της καταστροφολογίας” κάνει λόγο ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει πως η μεγάλη πλειονότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, επαγγελματιών και αγροτών βλέπει ήδη μικρότερες ή μεγαλύτερες μειώσεις στις εισφορές.

Από τους 444.000 αγρότες που καλούνται να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές, οι 400.000 θα καταβάλουν 87 ευρώ μηνιαίως αντί 113 που κατέβαλαν με το προηγούμενο καθεστώς. Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 444.035 ειδοποιητηρίων που έχουν εκδοθεί από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ και αφορούν ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, το 0,14% αντιστοιχεί στην ανώτατη μηνιαία βάση υπολογισμού και το 89,94% στην κατώτατη βάση υπολογισμού. Το υπόλοιπο ποσοστό (9,91%) των ειδοποιητηρίων περιλαμβάνει ασφαλιστικές εισφορές ανάμεσα στην κατώτατη και ανώτερη βάση υπολογισμού.

Ωστόσο, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, υπάρχει ένας αριθμός πολιτών (περίπου 15%) που έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα, τα οποία ευλόγως οδηγούν σε μεγαλύτερα ασφάλιστρα. Για τους ανθρώπους αυτούς οι εισφορές θα περάσουν στα έξοδα της επόμενης χρονιάς. Παράλληλα, θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη σύνταξη, καθώς το ανταποδοτικό κομμάτι αυτής υπολογίζεται από τις εισφορές που έχουν αποδοθεί.