ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Περιφέρειας για την παράδοση των δύο ασθενοφόρων

Πολιτική εκμετάλλευση καταλογίζει η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αφορμή την πρόσφατη τελετή που διοργανώθηκε στο διοικητήριο. Ολόκληρη η ανακοίνωση του κόμματος:

Syriza“Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, το ΕΚΑΒ Λακωνίας παρέλαβε δυο καινούργια ασθενοφόρα οχήματα, με στόχο να ενισχυθεί η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στο νομό.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι 20 ημέρες αργότερα ο χώρος παράδοσης των ασθενοφόρων υπήρξε το διοικητήριο, αντί της έδρας του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Σπάρτης, όπου βρίσκονται τα δυο ασθενοφόρα ήδη από τις αρχές του μήνα. Το γεγονός πως η προμήθεια των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, όπως αντίστοιχα έγινε και σε άλλες Περιφέρειες, δεν δικαιολογεί τη μετακίνηση των οχημάτων από τον χώρο του ΕΚΑΒ με σκοπό την πραγματοποίηση της παραπάνω εκδήλωσης στο διοικητήριο.

Επίσης, η επιλεκτική παρουσία προσκεκλημένων δείχνει πρόθεση πολιτικής εκμετάλλευσης, πράγμα απαράδεκτο, ενός τόσο σημαντικού γεγονότος για το σύστημα δημόσιας υγείας στο νομό”.