ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας: “Δεν παίζουμε και δεν εκφοβιζόμαστε”

SYRIZA Lakonias 1

SYRIZA Lakonias 1

Χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, με τη σύμπραξη της συνήθους ομάδας των πειθήνιων ακολούθων του, διέλυσε πραξικοπηματικά τη συνεδρίαση του Eurogroup, προβάλλοντας επιδεικτικά αξιώσεις προσβλητικές για την Ελλάδα και εκτός ύλης διαπραγματεύσεων.

Η κίνηση αυτή, είτε αποτελεί προσπάθεια ανάκτησης του τρωθέντος κύρους του στο εσωτερικό της Γερμανίας είτε είναι σχέδιο υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, σε κάθε περίπτωση δυναμιτίζει την ενωμένη Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε οριακή φάση. Πρέπει μερικά πράγματα να είναι σαφή, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Εάν οι δανειστές θέλουν συμφωνία και θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα την επιτύχουν, είναι γελασμένοι. Θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση που μόλις πρόσφατα εξέλεξε δεν υποκύπτουν σε τέτοιες ιταμές προκλήσεις. Και όσοι ντόπιοι συνεργάτες τους ονειρεύονται Ιουλιανά πρέπει να γνωρίζουν πως θα σπάσουν τα μούτρα τους.

Η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται με εταίρους, δεν υποκύπτει σε εκβιαστές ούτε πρόκειται να συνομολογήσει μέτρα που καταστρέφουν την ελληνική οικονομία. Εάν επικρατήσει σύνεση και απομονωθούν οι ακραίοι και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, τότε μια συμφωνία είναι εφικτή.

Οι λαοί συμμετέχουν σε μια ένωση για προκοπή και όχι με τον εκφοβισμό και την απειλή. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν πιστεύουν στην ενωμένη Ευρώπη, αλλά σε μια γερμανική Ευρώπη. Η βασίλισσα Ελισάβετ, από το Βερολίνο, έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου. Κάποιοι την άκουσαν, κάποιοι άφρονες και ανιστόρητοι, όχι.

Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ