Με ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας κατηγορεί για ολιγωρία, αδιαφορία, αμέλεια και σκοπιμότητα την Περιφέρεια σχετικά με τις αποζημιώσεις όσων επιχειρηματιών επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο της 21ης Σεπτεμβρίου 2015.

Όπως αναφέρει, “ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή της Σκάλας και του Έλους δημιούργησε μεγάλες καταστροφές σε επιχειρήσεις και κατοικίες. Μετά από αίτημα του δήμου Ευρώτα και απόφαση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χορηγήθηκε εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση επισκευαστικών εργασιών σε εφαρμογή του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, για τις κύριες κατοικίες, που ανερχόταν στο ποσό των 236.788,94 ευρώ, το οποίο και διένειμε ο δήμος.

Επειδή πολλά λέγονται, περισσότερα υπονοούνται και η αλήθεια είναι διαφορετική, για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις αρμόδια ήταν η Περιφέρεια.

Έντεκα μήνες μετά το φαινόμενο, στις 4 Αυγούστου 2016, στάλθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας τα πορίσματα των ζημιών προς την Τρίπολη και από εκεί, στις 10 Αυγούστου 2016, διαβιβάστηκαν προς το υπουργείο. Η ολιγωρία, η αδιαφορία, η αμέλεια, και η σκοπιμότητα ανήκει ολοκληρωτικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.