ΣΥΡΙΖΑ: “Να ανοίξει ελεγχόμενα και με πρωτόκολλα σε εξωτερικούς χώρους η εστίαση”

Ως “το πιο μακρόχρονο και αποτυχημένο της Ευρώπης” χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το lockdown που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Γι’ αυτό ζητά να εφαρμοστούν κανόνες ασφάλειας που θα επιτρέψουν την κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας της χώρας.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κυβερνητικά μέτρα “έχουν οδηγήσει την κοινωνία στα όριά της και τη χώρα σε ένα τραγικό θέατρο του παραλόγου, με:

– την κόπωση από την αποτυχημένη στρατηγική που εφαρμόζεται εδώ και έξι μήνες ενώ το ΕΣΥ παραμένει υπό κατάρρευση και τα κρούσματα εκτός ελέγχου,

– τις καθημερινές αντιφάσεις της κυβέρνησης,

– τις πολιτικές αποφάσεις τις οποίες στη συνέχεια καλείται να επικυρώσει η Επιτροπή

– και την πλειοδοσία υπουργών στα τηλεπαράθυρα, ερήμην των επιστημόνων, για το ποιος θα ανοίξει περισσότερες δραστηριότητες”.

Την ίδια ώρα, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, “οι πολίτες συνεχίζουν να στοιβάζονται κάθε μέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους μαζικούς χώρους εργασίας και από την άλλη [η κυβέρνηση] προσπαθεί να πείσει πως ο μοναδικός υπαρκτός κίνδυνος για την πανδημία είναι ο συνωστισμός σε πλατείες και δημόσιους χώρους”.

Κατηγορώντας την πως οδηγεί τη χώρα στη διάλυση, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να στοχοποιεί τους πολίτες και να πάρει επιτέλους μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης, προχωρώντας παράλληλα σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.