ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές

SYRIZA Lakonias 1

SYRIZA Lakonias 1

Τους υποψήφιους βουλευτές του στο νομό παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας χθες Κυριακή, στο εκλογικό του κέντρο στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν στελέχη και μέλη του κόμματος, καθώς και πλήθος κόσμου.

Fragkis Panagos

Την παρουσίαση έκαναν οι κ.κ. Πανάγος Φραγκής και Γιώτα Τσετσάκου. Ο πρώτος εξέφρασε την απόψη πως η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θα αποτελεί σε λίγο καιρό οδυνηρό παρελθόν. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για “ανεύθυνη κινδυνολογία” και “διαστρέβλωση εννοιών και της πραγματικότητας” και τόνισε την ανάγκη για μια ιστορική πολιτική αλλαγή που θα βάλει τέλος στην εξαθλίωση του λαού και της χώρας, αποτελώντας συνάμα την ελπίδα και για αλλαγή της δημοκρατικής Ευρώπης. Στην προσπάθεια αυτή, συνέχισε, θα ηγηθεί η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ και μια πλατιά δημοκρατική κοινωνικοπολιτική συμμαχία. Προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον κ. Φραγκή, για την επιτυχία της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ είναι, πρώτον, η άνετη κοινοβουλευτική πλεοψηφία -που θα εγγυάται την εφαρμογή του προγράμματος του κόμματος- και δεύτερον η ισχυρή στήριξη του λαού στις αντιδράσεις και τα προσκόμματα που θα δημιουργηθούν από τα συμφέροντα και τη διαπλοκή “που μέχρι τώρα κυριαρχούσαν στο πλιάτσικο της χώρας”.

Προχωρώντας στην παρουσίαση των πέντε υποψηφίων βουλευτών, ο κ. Φραγκής τούς χαρακτήρισε καταξιωμένους με τη δράση τους στην τοπική μας κοινωνία. “Εμφορούνται”, συμπλήρωσε, “με θέληση, γνώσεις και αγωνιστική διάθεση για την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων του νομού μας”.

Το ψηφοδέλτιο

Araxovitis - Doumani

Με αλφαβητική σειρά, πρώτος υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία είναι ο Στάυρος Αραχωβίτης, τέος βουλευτής, που έχει γεννηθεί στο Ξηροκάμπι και είναι γεωπόνος.

Δεύτερη υποψήφια είναι η Σοφία Δουμάνη, δικηγόρος και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο δήμο Μονεμβασίας.

Araxovitis - Doumani - Mpouloubasi

Τρίτη είναι η Άβα Μπουλούμπαση – Μπασουρέλου, αρχιτέκτονας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέταρτος ο Χαρίλαος (Χάρης) Πισκοπάνης, που γεννήθηκε και κατοικεί στη Μαραθέα Γυθείου, είναι υπάλληλος του Λιμενικού Ταμείου Λακωνίας και αιρετός εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Ιονίου και Δυτικής Ελλάδας.

Mpouloumpasi  - Piskopanis - Xrysadakos

Πέμπτος υποψήφιος είναι ο Σταύρος Χρυσαδάκος. Ο κ. Χρυσαδάκος γεννήθηκε στα Κόκκινα Λουριά της Ανατολικής Μάνης και είναι γεωπόνος και περιφερειακός σύμβουλος Πελοππονήσου. Έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα ως πρόεδρος των γεωπόνων, ως συνεταιριστικός υπάλληλος και ως αντιπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Σπάρτης.

eklogiko kentro SYRIZA Lakonias