ΣΥΡΙΖΑ: Σύσκεψη για την ονομασία “Ελιά Καλαμάτας”

syskepsi

syskepsi

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τη χρήση της ονομασίας «ελιά Καλαμάτας» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο, μετά από πρόσκληση του αγροτικού τμήματος της νομαρχιακής επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη.

Η χρήση της ονομασίας «ελιά Καλαμάτας» στην περιοχή μας αποτελεί πάγιο αίτημα των παραγωγών, συνεταιρισμών, μονάδων τυποποίησης και εξαγωγέων, το οποίο έχει υιοθετηθεί και αναδειχτεί από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν. Στην αρχή της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από τη νομαρχιακή και τον βουλευτή για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα, και στη συνέχεια υπήρξε τοποθέτηση των φορέων με ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενισχυθούν οι συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση του πολυπαραγοντικού αυτού ζητήματος, καθώς παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν υπάρξει κατά καιρούς και από άλλους φορείς.

Στη συζήτηση παρευρέθησαν ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Στρατηγάκος ως εκπρόσωπος της ΠΕ Λακωνίας, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι συνεταιρισμών και επιχειρήσεων μεταποίησης βρώσιμης ελιάς.