Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω;

γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος


Σε ρυθμούς προεκλογικούς άρχισαν να χορεύουν τα μνημονιακά κόμματα, ποντάροντας στην κοντή μνήμη των ελλήνων, στα οπαδικά-αυτοκαταστροφικά ένστικτά τους που έχουν ακονιστεί στο τροχείο του δικομματισμού επί δεκαετίες και στο αβερώφειο σύνδρομο του «Όποιος βγαίνει απ’ το μαντρί τον τρώει ο λύκος».

Με λίγα λόγια, στις επόμενες εκλογές, ο λαός θα κληθεί ουσιαστικά από τα μνημονιακά κόμματα ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ το 1ο μνημόνιο Παπανδρέου – ΠΑΣΟΚ, να ξεχάσει το 2ο μνημόνιο Σαμαρά – ΝΔ και, κυρίως, να ξεχάσει το 3ο και σκληρότερο μνημόνιο Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίστηκε σε αγαστή σύμπνοια (222 ΝΑΙ) ΜΑΖΙ με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ.

Ήταν 14 Αυγούστου του 2015, όταν η Ελλάδα ξημέρωσε με το μνημόνιο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ , ένα μνημόνιο που ήρθε να ολοκληρώσει, με τον καλύτερο για τα ξένα και ντόπια αφεντικά τρόπο, τη μνημονιακή εξόντωση που ξεκίνησε ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς και σχεδίασαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία με τους συνοδοιπόρους τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση που φόρεσε προεκλογικά τον φερετζέ της αριστεράς, που υποσχέθηκε ΕΛΠΙΔΑ στον λαό κι έναν ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ εξόδου από την κρίση, λίγους μόνο μήνες μετά την πανηγυρική επικράτησή της, έφερε στη βουλή και ψήφισε μαζί με τους «ομοαίματους αδερφούς της» (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ) ένα μνημόνιο λαίλαπα που βύθισε τη χώρα σε βαθιά και μακρόχρονη κρίση, υπανάπτυξη, αφαίμαξη του εθνικού πλούτου, φτώχεια, δυστυχία και απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας.

Και τώρα που ολοκλήρωσαν το εξοντωτικό τους έργο και πλησιάζουν οι εκλογές, τα μνημονιακά κόμματα άρχισαν να βαράνε τον χαβά των λωτοφάγων. Μένει να δούμε αν πράγματι οι έλληνες είναι λωτοφάγοι και θα εγκρίνουν με την ψήφο τους τα μνημονιακά κόμματα, χτίζοντάς τους αψίδες θριάμβου πάνω στα συντρίμμια της Ελλάδας και στα κουρέλια της δυστυχίας των ελλήνων.

«Το μετα-μνημόνιο θα είναι εξίσου σκληρό με το μνημόνιο. Αυτό θέλει η ελληνική κεφαλαιοκρατία, αυτό θέλουν οι ιμπεριαλιστές “δανειστές”, αυτό θα υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλο αστικό-μνημονιακό κόμμα».

Η Ιστορία, με το καλαμάρι και το χαρτί στο χέρι, καρτερά με ανυπομονησία να καταγράψει ανστις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ σκληρά τους υπεύθυνους της δυστυχίας του και της καταστροφής της Ελλάδας ή θα στιγματισθεί για πάντα ως ένας λαός πολιτικών ραγιάδων, που χωρίς συναίσθημα ανεξαρτησίας, περηφάνιας, ευθύνης και αξιοπρέπειας θα κραυγάσει προς τους δημίους του: «Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω»!