Σχεδόν έτοιμη η νέα νοσηλευτική μονάδα στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Σπάρτης πραγματοποίησε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εργασίες κατασκευής της νέας νοσηλευτικής μονάδας δεκαεννέα κλινών, που εκτελούνται υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η επίσκεψη της κ. Τζανετέα πραγματοποιήθηκε παρουσία της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Εύης Παπαγεωργίου, καθώς και τεχνικού κλιμακίου της ΠΕ Λακωνίας.

nea ptegyga nosokomeiou Spartis (2)

Το έργο, το οποίο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, αφορά στην κατασκευή νέας μονάδας, που χωροθετείται εν επαφή με το κτίριο του νέου χειρουργείου και με τη μονάδα τεχνητού νεφρού. Με την ολοκλήρωσή της η νέα πτέρυγα θα βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία και συνέργεια με το υφιστάμενο κτίριο. Θα αποτελείται δε από ισόγειο κτίριο και υπόγειο, συνολικής επιφανείας περίπου 1.500 τμ. Στο ισόγειο τοποθετούνται οι θάλαμοι των ασθενών, οι αίθουσες συσκέψεων και αναμονής, τα γραφεία των ιατρών και άλλοι βοηθητικοί χώροι, ενώ στο υπόγειο τοποθετείται το μηχανοστάσιο και οι αποθήκες.

Σε δηλώσεις της η κ. Τζανετέα επισήμανε ότι σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτόν. “Σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το νοσοκομείο Σπάρτης, δημιουργούμε υποδομές και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδα προς το κοινωνικό σύνολο”, σημείωσε.