“Σχετικά με επερώτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τη Λακωνία…”

Mpouloumpasi Ava

Mpouloumpasi Ava 1

Ένας εύκολος τρόπος συγκάλυψης ευθυνών για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιφέρειας στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι η επίθεση ενάντια σε πρόσωπα και πολιτικούς χώρους που γίνονται ενοχλητικοί για ορισμένους κύκλους…

Η επερώτηση γνωστού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από Λακωνία της 11/8/2015, που αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα και στα εμπόδια μετεγκατάστασης του Κέντρου Υγείας Καστορείου προκαλεί ρίγη συγκίνησης για την, έστω και όψιμη, ευαισθησία που την χαρακτηρίζει. Ο κ. Βουλευτής, υπεύθυνος για τα περισσότερα από αυτά για τα οποία «ανησυχεί», ασχολείται με ένα ζήτημα -το κτιριακό- που, αν και πασχίζει να το αναδείξει σε μείζον, δεν είναι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στον τομέα της υγείας.

Αν και διδακτικό είναι να θυμίσουμε ότι το περιβόητο νέο κτίριο εγκαινιάστηκε μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, ημιτελώς εξοπλισμένο, δανεικά και βιαστικά επιπλωμένο, χωρίς το στοιχειωδώς απαιτούμενο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, χωρίς καν διαδικτυακή σύνδεση απαραίτητη για τη συνταγογράφηση, αλλά με έντονη την παρουσία τοπικών ΜΜΕ και επώνυμων προσκεκλημένων.

Τα καθημερινά προβλήματα του ΚΥ Καστορείου όμως είναι πολύ πιο σημαντικά και γι’ αυτό επικίνδυνα για την υγεία και την ίδια τη ζωή των κατοίκων (εφημερίες ανύπαρκτες τόσο για τα σαββατοκύριακα όσο και για τα καθημερινά απογεύματα, υποστελέχωση, ελλιπής εξοπλισμός και υγειονομικό υλικό, με τα περιφερειακά ιατρεία της ευρύτερης περιοχής χωρίς γιατρούς, σε μια περιοχή 3.500 κατοίκων –οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, σε απόσταση έως και 40 χλμ από την πλησιέστερη υγειονομική μονάδα – ΓΝ Σπάρτης, χωρίς κανέναν ούτε ιδιώτη γιατρό για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών)… Επανειλημμένα και συλλογικά έχουμε προβεί σε καταγγελίες και κινητοποιήσεις, μέσω τοπικών και συλλογικών φορέων, στην τέως και νυν διοίκηση του ΓΝ Σπάρτης και στα αρμόδια όργανα. Ο ενδιαφερόμενος κ. Βουλευτής δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα σχετικό;

Και… τραγική συγκυρία: Σήμερα Πέμπτη 13/8/2015, δυο μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, με πολλούς ξένους και ημεδαπούς επισκέπτες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ στο ΚΥ Καστορείου…

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για κάθε νυν ή επίδοξο πολιτευτή που ενδιαφέρεται πραγματικά για τους συμπολίτες του!

Ο αξιότιμος κ. Βουλευτής, ενώ αυτά τα αποδίδει σε τρίτους…, ασχολείται και με τις μεταφυσικές μου δυνάμεις, με τη συνδρομή των οποίων δήθεν εμποδίζω τη μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας. Οι πανεπιστημιακές του περγαμηνές θα έπρεπε να τον βοηθούν να κατανοήσει ότι, ως μη θεσμικό πρόσωπο, δεν έχω δυνατότητα διοικητικής παρέμβασης στο έργο των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας. Εκτός αν υπαινίσσεται κομματική παρέμβαση… (άραγε το πέρασμά του από το υπουργείο αυτό του εδίδαξε;).

Με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και δεοντολογική απαίτηση, θα περιμέναμε να μας αναφέρει τις πληροφορίες (;) και τους τοπικούς πληροφοριοδότες (;) που να τεκμηριώνουν αυτές τις αβάσιμες και απρεπείς κατηγορίες.

Και μια τελευταία παρατήρηση, για να εξαντλήσω κάθε πολιτισμένη δυνατότητα αντιλόγου -μαζί με τις λεπτομέρειες για την οικογενειακή μου κατάσταση, ο κ. Βουλευτής θα έπρεπε να γνωρίζει και την επαγγελματική μου ιδιότητα- δεν είμαι φαρμακοποιός, αλλά αρχιτέκτονας, κατά συνέπεια δεν έχω στην ιδιοκτησία μου φαρμακείο (αν και δεν απαγορεύεται κάτι τέτοιο από τους υποψ. βουλευτές…). Αν αναφέρεται σε συγγενικό μου πρόσωπο (όπως έχει γίνει της μόδας τελευταία…), οφείλω να υπενθυμίσω ότι είναι ακριβώς το φαρμακείο Καστορείου που επί 34 συνεχή χρόνια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετήσει τους συμπολίτες μας, πασχίζοντας, πέρα από τις άμεσες αρμοδιότητές του, να καλύψει και τα αμέτρητα κενά της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ευρύτερη περιοχή μας. Άρα οι έμμεσοι και αήθεις υπαινιγμοί μόνο τον ίδιο εκθέτουν και προσβάλλουν.

Μια «πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ» από το Καστόρειο Λακωνίας

(όπως αναφέρομαι κομψά στην επερώτηση του κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου)

(και δια το πιστόν ΑΒΑ ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ)