Σχολεία: Στις 14 Σεπτεμβρίου η έναρξη των μαθημάτων

sxoliki aithousa

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η κοινή συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πως το άνοιγμα των σχολείων θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι αν και αρχικώς το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει την 7η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία έναρξης του νέου σχολικού έτους, ωστόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα διαφοροποιήθηκαν τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να αποφαστεί η έναρξη να γίνει μία εβδομάδα αργότερα.

Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σχολεία

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, η μάσκα θα χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα φαγητού.
Στους εξωτερικούς χώρους θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στη γυμναστική και στα διαλείμματα, τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών.
Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ δημοτικού.
Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και από οδηγούς, συνοδούς, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα. Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα.


Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News