Σχολείο βασικών γνώσεων για εθελοντές διασώστες

elliniki omada diasosis

Elliniki Omada Diasosis

Το παράρτημα Λακωνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης διοργανώνει σχολείο βασικών γνώσεων εθελοντών διασωστών, που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν ως διασώστες και να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της κεντρικής διοίκησης της ΕΟΔ. Μέρα έναρξης των εκπαιδεύσεων ορίζεται το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου. Θα διδαχθούν πρώτες βοήθειες, ορεινή διάσωση, μαζικές καταστροφές, υγρό στοιχείο, επικοινωνίες, έρευνα και τεχνολογίες, καθώς και ανθρωπιστικές αποστολές. Η εκπαίδευση είναι θεωρητική και πρακτική, και πραγματοποιείται σε τέσσερα διήμερα. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων διεξάγεται γραπτή εξέταση των υποψηφίων και οι επιτυχόντες μπορούν να ενταχθούν άμεσα στο σώμα εθελοντών διασωστών του παραρτήματος Λακωνίας της ΕΟΔ. Το κόστος συμμετοχής είναι 70 ευρώ και οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση/πιστοποίηση της εκπαίδευσης.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως τις 20/1. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στα τηλέφωνα 6937038002 (κ. Σταύρος Κόντος, γεν. γραμματέας ΔΣ), 6939524040 (κ. Δημοσθένης Κακούρος, υπεύθυνος εκπαίδευσης και επιχειρήσεων), 6973775293 (κ. Πολυτίμη Σταθάκου, πρόεδρος ΔΣ), στο φαξ 27310 29711, στα e-mails: lakonia@hrt.org.gr και eodlakonias@gmail.com, στη σελίδα του παραρτήματος στο facebook (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ) ή στο γραφείο του παραρτήματος, στο 1ο χλμ EO Σπάρτης-Καστορείου (Παλιά Σφαγεία), κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18.00′ ως 20.00′.