Σωματείο ΑμεΑ: Καθυστερεί η διαδικασία για τα δωρεάν τρόφιμα

dianomi trofimon

dianomi trofimon

Το ΔΣ του Σωματείου Ατόμων με ειδικές ανάγκες Ν. Λακωνίας, έχει επανειλημμένα εκφράσει τη διαμαρτυρία των μελών του για τη μείωση των οικονομικών κριτηρίων σύμφωνα με τα οποία κάποιος εντάσσεται στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έχει επίσης διαμαρτυρηθεί έντονα για τη δραστική μείωση των διανεμομένων ποσοτήτων τροφίμων σε κάθε δικαιούχο.

Τώρα εκφράζει την ανησυχία του για τη γενικότερη πορεία του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων.

Η έως το προηγούμενο έτος εφαρμοζόμενη διαδικασία ήταν η ακόλουθη: Εντός του Μαρτίου ή του Απριλίου εκδιδόταν η σχετική εγκύκλιος και έως το τέλος Μαΐου οι εντασσόμενοι στο πρόγραμμα φορείς κατέθεταν το φάκελο με τα στοιχεία των μελών τους τα οποία πληρούσαν τους όρους ώστε να είναι δικαιούχοι. Ακολουθούσε σε σύντομο χρονικό διάστημα ο επιτόπιος έλεγχος από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, και η διαδικασία ολοκληρωνόταν ταχύτατα.

Για το έτος 2014, παρόλο που πλησιάζει το τέλος Ιουνίου, δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος.

Η καθυστέρηση είναι κρίσιμη για τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους αλλά και για όλους τους πολυάριθμους πλέον δικαιούχους, οι οποίοι προστρέχουν στη διανομή δωρεάν τροφίμων για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Επισημαίνοντας πως οι περισσότεροι δικαιούχοι είναι πρόσωπα τα οποία έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας, το Σωματείο κρίνει επιβεβλημένη την άμεση έκδοση της εγκυκλίου και ζητά την επίσπευση κάθε διαδικασίας, ώστε να φτάσει έγκαιρα η μικρή μεν αλλά σημαντική βοήθεια σε όλους όσους την έχουν ανάγκη.