Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας: Καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη για τα προγράμματα ΟΑΕΔ

logo Somateiou AMEA

logo Somateiou AMEA

Στον Συνήγορο του Πολίτη στρέφεται το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας, προκειμένου να καταγγείλει την παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και του ευρωπαϊκού κανονισμού χρηματοδότησης για έργα ΕΣΠΑ στη δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ που αφορά στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Το σωματείο επικαλείται το κανονιστικό πλαίσιο βάσει του οποίου η οριζόντια -χωρίς εξαιρέσεις- εφαρμογή των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία σε όλες τις δράσεις του ΕΣΠΑ είναι υποχρεωτική.

Ήδη το σωματείο έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, με τον οποίο και συναντήθηκε ζητώντας πολιτική παρέμβαση, ώστε να εκδοθεί διορθωτική πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ και να προβλέπεται επιπλέον μοριοδότηση των ανέργων με αναπηρία για πρόσληψη στις παραπάνω θέσεις. Παρόλα αυτά, κατόπιν σχετικής προφορικής επίσημης ενημέρωσης από τον ΟΑΕΔ, η συμπερίληψη σχετικής πρόνοιας αποκλείστηκε. Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχο διάβημα διαμαρτυρίας προέβη και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Με το έσχατο μέσο της καταγγελίας, το σωματείο μας προστατεύει το συνταγματικό δικαίωμα για την εργασία όλων των ελλήνων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών με αναπηρία, που βιώνουν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό την ανεργία και τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας”, σημειώνεται σχετικά από το ΔΣ του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας.