Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας: “Στον αγώνα για να μας αποδοθούν όλα αυτά που με την βία για χρόνια μας αρπάζουν”

Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας:

“Συνεχίζουμε τον αγώνα μας οργανώνοντας δράσεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις με όλες τις μορφές σε όλη την χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, αρχίζοντας από την 1η Οκτώβρη παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων.

Όλοι στον δρόμο του αγώνα για να μας αποδοθούν όλα αυτά που με την βία για δέκα χρόνια μας αρπάζουν

Τις περικοπές στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα, να ανοίξουν τα νοσοκομεία, οι εκατοντάδες δομές στην υγεία, που έκλεισαν και να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς και νοσηλευτές.

Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.

Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες.

Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του ενδεκάμηνου (Ιούνης 2015, Μάης 2016) που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης, σε όλους τους συνταξιούχους.

Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης αρχίζοντας από την επικουρική.

Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.

Όλοι μαζικά μαχητικά στον αγώνα, στις συγκεντρώσεις σε όλες τις δράσεις αυτός είναι ο μονοδρομός μας”.