Σωρεία κατηγοριών σε βάρος Σακκά – Σεϊσίδη

Όπως είναι ήδη γνωστό, συνελήφθησαν χθες στη Σπάρτη από αστυνομικούς της ομάδας δίκυκλης αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, ο 32χρονος Κώστας Σακκάς και ο 35χρονος Μάριος Σεϊσίδης, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την κινηματογραφική καταδίωξη και την προσαγωγή τους στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη κατοχή όπλων και απλή προπαρασκευαστική πλαστογραφία για διακεκριμένη οπλοκατοχή, ενώ σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσαν αποφάσεις για τα αδικήματα της απόπειρας παράνομης βίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Μέχρι στιγμής τούς έχουν επιπλέον αποδοθεί κατηγορίες για κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Από την έρευνα προέκυψε ακόμη ότι το ΙΧΕ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσαν είχε κλαπεί στις 15 Ιουνίου 2016 από περιοχή της Αττικής, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ το προανακριτικό έργο ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.