“Σόιμπλε για σκάνδαλο Siemens: Δεν άκουσα; Πώς είπατε; Ορίστε;”

Soimple - Varoufakis

Soimple - Varoufakis

άρθρο του Στάθη Διομήδη

________________________________________________________________________________

Στην πρόσφατη συνέντευξη Σόιμπλε – Βαρουφάκη, για ακόμη μια φορά η Γερμανία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί σε καμιά περίπτωση συζήτηση για αλλαγή των όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Δείχνοντας για ακόμη μια φορά το αληθινό, αποτρόπαιο, εκδικητικό, εχθρικό και κατακτητικό της πρόσωπο. Στόχος του κ. Σόιμπλε να τρομοκρατήσει τους έλληνες αλλά και τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς ώστε να μην τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι στις παράλογες απαιτήσεις του γερμανικού επεκτατισμού.

Πέρα από αυτό όμως -το οποίο άλλωστε ήταν και γνωστό- δύο είναι τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της συνάντησης -και στα δύο ο κ. Σόιμπλε κατάπιε τη γλώσσα του.

Το πρώτο σημείο είναι όταν ο κ. Βαρουφάκης έθεσε στο τραπέζι την εκκόλαψη και άνδρωση της Χ.Α. εξαιτίας της κρίσης που επέβαλε η Γερμανία στην Ελλάδα, αλλά και το ζήτημα του ναζισμού, που τόσο πολύ καταστροφικό ήταν το πέρασμά του από την Ευρώπη, και που αναβιώνει σήμερα με υπεύθυνη την πολιτική της λιτότητας και των εκβιασμών.

Το δεύτερο σημείο που έχασε τα λόγια του ο κ. Σόιμπλε ήταν όταν ο δημοσιογράφος κ. Βαλασόπουλος έκανε την παρακάτω ερώτηση: «…στο θέμα της διαφθοράς, στο 90% των περιπτώσεων είναι πίσω μια γερμανική εταιρεία! Για ποιον λόγο ο Χριστοφοράκος κυκλοφορεί ελεύθερος;».

Εκεί ο λαλίστατος κατά τα άλλα κ. Σόιμπλε ψέλλισε κάτι στο στυλ «καθείς θα πρέπει να ασχολείται με τα του οίκου του», δείχνοντας με τον πλέον άκομψο τρόπο σε όλους τους ευρωπαίους ότι η φιλοσοφία του είναι ότι η διαφθορά πρέπει να πατάσσεται στην Ευρώπη, αλλά εξαιρούνται από αυτό οι γερμανικές εταιρείες! Μπορούν να δίνουν μίζες σε άλλες χώρες, να πληρώνουν πολιτικούς και κόμματα, και να βρίσκονται στο απυρόβλητο. Ταυτόχρονα, τα στελέχη που μοιράζουν μαύρο χρήμα σε πολιτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες στο εξωτερικό μπορούν να έχουν ασυλία στη Γερμανία και να μην εκδίδονται για να δικαστούν στις χώρες που καταζητούνται. Πιο τρανό παράδειγμα ο Χριστοφοράκος.

Ας μην ξεχνάμε ότι ένας από τους όρους που έβαλαν οι γερμανοί και αποδέχθηκε η μνημονιακή ελληνική κυβέρνηση το 2012 ήταν η πλήρη απαλλαγή της Siemens από τις κατηγορίες με απόφαση της ελληνικής βουλής. Κάτι το οποίο η τότε συγκυβέρνηση το βάφτισε διακανονισμό! Ας μην ξεχνάμε και ότι ο Καραμανλής έκλεισε τη βουλή το 2009 για πέντε μήνες και πήγε σε εκλογές, με αποτέλεσμα να παραγραφούν αρκετά αδικήματα του σκανδάλου Siemens.

Η μάχη με τον παραλογισμό του Βερολίνου έχει ξεκινήσει. Εχθρός δεν είναι οι γερμανοί. Εχθρός των ευρωπαϊκών λαών είναι η καταστροφική και εκβιαστική πολιτική λιτότητας που ακολουθείται από την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε, οι οποίοι μπορεί να μην το προβάλλουν δημόσια, αλλά στόχος τους είναι μια γερμανική κατακτητική κυριαρχία στην Ευρώπη με κάθε τρόπο.

Απέναντι σε αυτή την τακτική έρχεται η σαφής δήλωση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, που δήλωσε ότι «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται» και συνέχισε λέγοντας ότι «απαιτούμε και από τους εταίρους να σεβαστούν τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα». Είναι καιρός να καταλάβουν αλλά και να σεβαστούν οι εταίροι μας ότι έγιναν εκλογές την περασμένη Κυριακή και ο λαός επέλεξε κυβέρνηση. Ένας από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας στην Ευρώπη είναι η εκλογική διαδικασία και η βούληση του λαού… Κάτι που όπως φαίνεται αφήνει παγερά αδιάφορους τους εκπροσώπους της σχολής του Σικάγου στη γερμανική πολιτική σκηνή.

Τέλος αξίζει να επισημανθεί η μονομερής ενέργεια που αποφάσισε προχθές τη νύχτα η ΕΚΤ να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα από τις 11/2. Μετά από αυτή την ημερομηνία οι τράπεζες απευθύνονται στον ELA. Μια απόφαση που είναι κατ’ εντολήν του Βερολίνου, και σκοπό έχει να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νόμιμα προσφάτως εκλεγμένη κυβέρνηση.

____________________________________________________________________________________

Ο Στάθης Διομήδης είναι αρθρογράφος, με σπουδές στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας “Έλληνες Ενεργοί Πολίτες”.