Σύλλογος παραγώγων-πωλητών λαϊκών αγορών Λακωνίας: “Ακραίο το κλείσιμο των λαϊκών”

φωτό αρχείου

Στην παρακάτω ανακοίνωση προχώρησε ο σύλλογος παραγώγων πωλητών λαϊκών αγορών νομού Λακωνίας. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του αυστηρού lockdown το οποίο ισχύει στον δήμο Σπάρτης έως τις 25/1 δεν θα διεξαχθεί η λαϊκή αγορά της Σπάρτης το Σάββατο 16/1. Ο σύλλογος ζητά την ομαλή λειτουργιά των λαϊκών με όλα τα μετρά υγιεινής και αποζημιώσεις για τα χαμένα εισοδήματα των παραγωγών-πωλητών.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

“Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές.

Όλους αυτούς τους μήνες από την έξαρση της πανδημίας ο κλάδος των παραγώγων των λαϊκών αγορών όλης της χώρας αλλά και στην Λακωνία έχουμε υποστεί μεγάλη καταστροφή με αποτέλεσμα να μειώνουμε όλο και περισσότερο την παράγωγη μας για τον λόγο του ότι μένουν αδιάθετα τα προϊόντα μας.

Για όλη αυτή την κατάσταση την ευθύνη την έχει εξολοκλήρου η κυβέρνηση η όποια δεν πηρέ κανένα μετρό στήριξης αλλά ούτε ουσιαστικά μετρά πρόληψης για την δημόσια υγεία.

Βλέπουμε όμως για άλλους κλάδους όπως τα μεγάλα supermarket έκαναν και κάνουν τα στραβά μάτια.

Επέβαλε στις λαϊκές μείωση του αριθμού των παραγώγων στη συμμέτοχη τους στη λαϊκή και το πιο ακραίο το κλείσιμο της λειτουργιάς αυτών όπως συνέβη τώρα και στην Σπάρτη με την δικαιολογία του συνωστισμού όπου την ιδία ώρα στα super market γίνεται το αδιαχώρητο χωρίς ουσιαστικά μετρά προφύλαξης.

Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών από την πρώτη στιγμή της έξαρσης της πανδημίας τηρούμε και θα τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα διαφυλάσσοντας την δίκια μας υγεία αλλά και την δημόσια.

Το ΔΣ του συλλόγου μας παραγώγων πωλητών λαϊκών αγορών νομού Λακωνίας καλεί όλους τους συναδέλφους σε αυτή την κίνηση της κυβέρνησης που είναι σε βάρος τους να μην υποκύψουν και να παλέψουν για την ομαλή λειτουργιά των λαϊκών με όλα τα μετρά υγιεινής. Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε την στήριξη και των καταναλωτών.

Επίσης θέλουμε την στήριξη από την περιφερειακή αρχή καθώς και από τους δήμους του νομού μας στην προώθηση του αιτήματος μας για ανοιχτές αγορές με όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής καθώς και την αποζημίωση του χαμένου εισοδήματος μας”.