Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων Λακωνίας και Φλώρινας

Μετά από πρόσκληση του οικείου Επιμελητηρίου, η διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου Λακωνίας επισκέφτηκε τη Φλώρινα από τις 28 έως τις 31/7. Τη λακωνική αποστολή αποτελούσαν η πρόεδρος κ. Βασιλική Δερτιλή, ο α΄ αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο οικονομικός επόπτης κ. Σωτήρης Ηλιόπουλος και η διευθύντρια του Επιμελητηρίου κ. Ελένη Γκαραβέλη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων για την αμοιβαία προώθηση των προϊόντων των μελών τους στους δύο νομούς αλλά και στο εξωτερικό. Η αποστολή επισκέφθηκε επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ Φλώρινας καθώς και το συνεταιρισμό φασολιών “Πελεκάνος” και ξεναγήθηκε στα αξιοθέατα των Πρεσπών, του Νυμφαίου και της Φλώρινας.

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Επιμελητήριο Φλώρινας, όπου συμμετείχαν οι δύο διοικήσεις των Επιμελητηρίων, ο τοπικός βουλευτής κ. Κ. Σέλτσας, ο αντιπεριφερειάχης κ. Σ. Μπίρος, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Τριανταφυλλίδης, καθώς και πολλοί επιχειρηματίες της περιοχής. Έγινε παρουσίαση των προϊόντων των δύο νομών και υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων για τη δικτύωσή τους, με άξονες την ενίσχυση των εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών των μελών τους, τη διοργάνωση αμοιβαίων εμπορικών, βιομηχανικών, επιστημονικών και τεχνολογικών αποστολών, κοινών δράσεων ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας και την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας παρουσίασαν τα λακωνικά εσπεριδοειδή, το λάδι και οι ελιές, ενώ από τη δική μας πλευρά διεφάνη ενδιαφέρον για τα φασόλια, τις φακές, τις πιπεριές, το ξινό νερό και τους χυμούς του βορειοελλαδίτικου νομού.

Συμφωνήθηκε τέλος να πραγματοποιηθεί επιχειρηματική αποστολή από τη Φλώρινα στη Λακωνία.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της αποστολής πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στο Ελληνικό Προξενείο στη Bitola (Μοναστήρι) της FYROM.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας εξέφρασε τόσο τις ευχαριστίες της στο Επιμελητήριο Φλώρινας για την πρόσκληση και την άψογη διοργάνωση όσο και την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματά της, δεσμευόμενη να εργαστεί για την αξιοποίησή της με σκοπό την προώθηση των προϊόντων προς αμοιβαίο όφελος των μελών των δύο Επιμελητηρίων.