Σύνθημα για αγώνα διαρκείας δίνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ευρώτα και Μάνης

Τη δική τους ανάγνωση της χθεσινής απεργίας δίνουν οι αγρότες της Ανατολικής Μάνης και του Ευρώτα, που διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα αγροτικά αιτήματα:

“Η πανελλαδική απεργία της 4ης Φλεβάρη βιώθηκε με ένταση, και είναι βέβαιο πως παρόμοιά της δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα. Ελπίζουμε να πήρε το μήνυμα η κυβέρνηση και να πράξει αναλόγως. Να αποσύρει τις προτάσεις για το ασφαλιστικό και φορολογικό, να πάρει σοβαρά τις αντιπροτάσεις μας και άμεσα να έρθει σε ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Επίσης σήμερα γιορτάζεται η παγκόσμια μέρα κατά του καρκίνου. Έτσι και εμείς χθες επικυρώσαμε τον αγώνα μας κατά του πολιτικού καρκίνου. Η Σπάρτη ενωμένη βροντοφώναξε «Δεν πάει άλλο!». Όλοι οι φορείς τίμησαν με την παρουσία τους αυτή τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση. Οι αγρότες του νομού απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι σ᾽ αυτόν τον αγώνα είναι η αιχμή του δόρατος. Συντεταγμένα και οργανωμένα 400 και πλέον τρακτέρ μαζί με εκατοντάδες αγροτικά «κατέλαβαν» την πρωτεύουσα του νομού.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν στους Μολάους και στα Βάτικα, αντιπροσωπεία τους δε απηύθυνε και αντίστοιχο ψήφισμα. Το ευχάριστο ήταν η καθολική συμμετοχή όλων σ᾽ όλη τη Λακωνία. Δεν υπήρξε ούτε ένα μαγαζί ανοικτό.

Στις ομιλίες μας αυτό που κάναμε κατανοητό σε όλους είναι ότι ο αγώνας συνεχίζεται, ότι θα πρέπει και οι άλλες παραγωγικές τάξεις να συνταχθούν μαζί μας και ότι δεν φτάνει μία μέρα. Σήμερα ήταν η αρχή της σύμπλευσης. Επίσης εξηγήσαμε ότι το πρόβλημά μας δεν έχει να κάνει με την όποια κυβέρνηση (χθεσινή, σημερινή, αυριανή), αλλά με όποιους προσπαθούν να μας αφανίσουν. Η Λακωνία έχει ζήσει τον ξεριζωμό του 1960, όταν χιλιάδες συμπολιτών μας πήραν το δρόμο της μετανάστευσης είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Αυτή η πληγή είναι ακόμα ανοικτή. Ας μην το ξαναεπιτρέψουμε. Ο αγώνας μας είναι ακομμάτιστος και θα πολεμάμε για τα δίκαια αιτήματά μας. Θα πολεμάμε για να υπάρχει ζωή και ανάπτυξη στην επαρχία, για να κρατήσουμε τη γη μας, τις αξίες μας και την αξιοπρέπειά μας. Για να μην επιτρέψουμε τη δημιουργία καινούργιων ανέργων. Για να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα και να φτιάξουμε τις συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, ώστε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας.

Ως αγροτικοί σύλλογοι Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αγρότες του νομού που συμμετείχαν σ᾽ αυτή την προσπάθειά μας. Χαιρετίζουμε, δε, και το καινούργιο μπλόκο που δημιουργήθηκε στη γέφυρα του Ευρώτα στη Σπάρτη”.