Σύσκεψη γα την πορεία της αγροτικής οικονομίας του νομού μας

«Αγροτικός τομέας στη Λακωνία – Προβλήματα και προοπτικές» ήταν το αντικείμενο συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο διοικητήριο, ύστερα από πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα.

Στην ευρεία σύσκεψη πήραν μέρος ο πρόεδρος και μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, επιχειρηματίες του κλάδου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του νομού. Τα θέματα που απασχόλησαν τους παρευρεθέντες ήταν μεταξύ άλλων οι επιδοτήσεις, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, οι εξαγωγές και η προώθηση των λακωνικών προϊόντων, η προσπάθεια καταστολής του παράνομου εμπορίου, η στήριξη των μικρών παραγωγών, η διαχείριση των υδάτινων πόρων κ.ά.

Όλοι συμφώνησαν ότι ανάλογες συναντήσεις θα πρέπει να γίνονται σε τακτική βάση και πως θα πρέπει να υπάρξει ένωση των δυνάμεων για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η κ. Τζανετέα σημείωσε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ο πυλώνας για την ανάπτυξη του τόπου και ότι η περιφερειακή ενότητα Λακωνίας, παρά την έλλειψη ανθρώπινων πόρων, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει την τοπική αγροτική οικονομία.