Σύσκεψη για κινδύνους από ενδεχόμενη κακοκαιρία

Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού αλλά και την εξέταση του βαθμού ετοιμότητας των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, συγκάλεσε χθες η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα.

Συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γεώργιος Σταθάς, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού, τα μέλη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, εκπρόσωποι των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, δήμων και εθελοντικών οργανώσεων.

Η κ. Τζανετέα ενημέρωσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που ανακύπτουν και ότι βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Οι εκπρόσωποι των τελευταίων αναφέρθηκαν στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, ενώ συμφώνησαν ότι η συνεργασία σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επίσης αναφέρθηκαν στη σημασία της εκπαίδευσης των πολιτών και στα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να λαμβάνονται σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και εν συνεχεία της ανθρώπινης περιουσίας.