Σύσκεψη για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο πορτοκάλι

xymopoiisi portokaliou

 xymopoiisi portokaliou

Σύσκεψη με θέμα τη χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης, από την 1η Ιανουαρίου 2015, στον τομέα των πορτοκαλιών που οδηγούνται προς χυμοποίηση πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, βουλευτών των νομών Λακωνίας, Άρτας και Αργολίδας και εκπροσώπων ομάδων παραγωγών και αγροτικών συνεταιρισμών.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα εκδοθεί άμεσα η απόφαση που θα καθορίζει τους όρους επιλεξιμότητας, τους φορείς μέσω των οποίων θα πραγματοποιούνται οι παραδόσεις στις μεταποιητικές επιχειρήσεις, τις υποχρεώσεις των παραγωγών, των φορέων και των εγκεκριμένων μεταποιητικών βιομηχανιών, καθώς και τη διενέργεια των ελέγχων. Όσον αφορά στις υφιστάμενες ομάδες παραγωγών, ανέφερε ότι θα ενδυναμωθεί ο ρόλος και θα βελτιωθεί η λειτουργία τους. Τόνισε, δε, ότι θα προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις για την ομαλή εφαρμογή του καθεστώτος, κατά το πρώτο έτος υλοποίησης.

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, «στόχος είναι η στήριξη της παραγωγής, η αύξηση των εξαγωγών, τόσο του χυμού όσο και του νωπού προϊόντος, και η σταθεροποίηση της αγοράς».