Σύσκεψη ιθυνόντων στο διοικητήριο με θέμα τη ρύπανση του Ευρώτα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη, με θέμα τη ρύπανση του Ευρώτα. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Ευρώτα Βέρδος Δήμος, o αντιδήμαρχος Σπάρτης Βασίλης Σκρουμπέλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Μπουκουβάλας και Σταύρος Χρυσαδάκος, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα Παναγιώτης Λυμπέρης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σκάλας Ιωάννα Κούρλα, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το ζήτημα της μόλυνσης και της υποβάθμισης του ποταμού, καταγράφηκαν οι αιτίες της ρύπανσης και διατυπώθηκαν προτάσεις για την προστασία και ανάδειξή του. Όλες οι πλευρές εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του και συμφώνησαν σε ένα σχέδιο δράσης που θα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Σε δηλώσεις της η κ. Τζανετέα τόνισε ότι “οφείλουμε να διαφυλάξουμε το ιδιαίτερο οικοσύστημα του Ευρώτα και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να διασωθεί το ποτάμι που ταυτίζεται με το μέλλον της Σπάρτης αλλά και της ευρύτερης περιοχής”.