Σύσκεψη στο διοικητήριο για την παραβατικότητα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα με θέμα την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την ασφάλεια των πολιτών.

Παρόντες ήσαν η καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνιολογίας (τομέας Εγκληματολογίας) του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ηλίας Στρατηγάκος, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο αστυνομικός διευθυντής του νομού κ. Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο διοικητής Ασφαλείας Σπάρτης κ. Ζαχαρίας Αγρανιώτης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Καρράς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Ζαραφωνίτου ενημερώθηκε για την παραβατικότητα στη Λακωνία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σπάρτης. Αφού συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα, προτάθηκαν τρεις άξονες επιχειρησιακού σχεδιασμού: ενίσχυση του προσωπικού της αστυνομίας, έλεγχος των επιδομάτων και στοχευμένη κοινωνική πολιτική. Αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία και την ιδιαιτερότητα της περιοχής, η καθηγήτρια του Παντείου αναμένεται να επανέλθει με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.