Σύσφιξη εμπορικών και τουριστικών σχέσεων Πελοποννήσου – Κίνας

Mythiki Peloponnisos - Kina

Mythiki Peloponnisos - KinaΣτο Πεκίνο ταξίδεψε η “Μυθική Πελοπόννησος”, όπου συμμετείχε στην “Bite China”, τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Κίνας, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου. Καθοριστικό παράγοντα για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση αποτέλεσε το γεγονός ότι από τις 15 Ιουνίου έως τις 19 Οκτωβρίου υπάρχει για πρώτη φορά δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Κίνας με Αθήνα, η οποία δημιουργεί την προοπτική η ασιατική χώρα να αποτελέσει μια δυναμική τουριστική αγορά για την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.

Η έκθεση συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 49.000 επαγγελματίες επισκέπτες και οι εκθέτες ξεπερνούν τους 800 από 80 χώρες. Αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση όσον αφορά την κινεζική τουριστική αγορά.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με περίπτερο εντός του stand του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του χώρου συναντήσεων, ενώ το πληροφοριακό υλικό και λεύκωμα της Πελοποννήσου που δόθηκαν στους επισκέπτες είναι μεταφρασμένα στην κινεζική γλώσσα. Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Πεκίνο κ. Βασίλειος Κωστής, ο οποίος δήλωσε ότι οι προξενικές αρχές θα σταθούν αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Περιφέρειας για ενίσχυση των σχέσεων με την κινεζική αγορά.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Πεκίνου διοργάνωσαν σεμινάριο – παρουσίαση του προορισμού σε περισσότερους από 150 τουριστικούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους της κινεζικής αγοράς. Στην παρουσίαση χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος αναφέρθηκε σε στοιχεία της κινέζικης αγοράς όσον αφορά την Ελλάδα.

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Ντίνα Νικολάκου κατά την ομιλία της αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι έλληνες και οι κινέζοι τρέφουν βαθιά αμοιβαία εκτίμηση για τον πολιτισμό και την ιστορία τους, ως οι δύο από τους πλέον αρχαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο. Επίσης η κ. Νικολάκου παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου σε πολιτισμό, υποδομές και διατροφή, υπογραμμμίζοντας ότι δίνουν τη δυνατότητα μοναδικών εμπειριών στους επισκέπτες.

Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμη στην πρόσφατη επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασίας σε θέματα τουρισμού αλλά και εμπορικών συναλλαγών, με επίκεντρο τα αγροτικά μας προϊόντα.