“Το Ηφαίστειο” στην Κινηματογραφική Λέσχη Μονεμβασίας

Τη γουατεμαλέζικη ταινία “Το Ηφαίστειο” προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Μονεμβασίας το σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου και ώρα 20.00′.

Γεννημένος στην περιοχή όπου ζουν οι Μάγια στη Γουατεμάλα, ο 38χρονος Μπουσταμάντε γύρισε στη γενέτειρά του για να γυρίσει την πρώτη του ταινία, μια παραμυθένια αλλά και σκληρή ιστορία ενηλικίωσης και σύγκρουσης πολιτισμών˙ ένα ταξίδι στις παραδόσεις και τα έθιμα μιας φυλής που μοιάζει να ζει ακόμα σε αρχαίο χρόνο, μακριά από τον πολιτισμό και τα νέα ήθη, ακόμη και της ίδιας της νοτίου Αμερικής.

Υπόθεση: H Μαρία, μια 17χρονη ιθαγενής Μάγια, ζει μαζί με τους γονείς της σε μια φυτεία καπνού κάτω από ένα ενεργό ηφαίστειο. Ετοιμάζεται να παντρευτεί τον ιδιοκτήτη της φυτείας, μετά από συμφωνία των γονιών της, αλλά το όνειρό της είναι να ακολουθήσει τον φτωχό έρωτά της στην Αμερική, που κρύβεται πίσω από το βουνό. Όταν αυτός θα την εγκαταλείψει, η Μαρία θα πρέπει να βρει τη δύναμη να αλλάξει το πεπρωμένο της και να ανακαλύψει τον μαγικό αυτό τόπο από την αρχή.