Τέλος στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας

vivliaria astheneias

vivliaria astheneias

Υπεγράφη την 1η Ιουνίου η υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση του συστήματος “Άτλας”, που φέρνει την ψηφιακή καταγραφή του ασφαλιστικού ιστορικού για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας και καταργεί για πάντα τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας.

Το σύστημα “Άτλας” διασυνδέεται με το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων (ΑΜΚΑ –ΕΜΑΕΣ) και περιλαμβάνει το Εθνικό Μητρώο Εργοδοτών, το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης και τον τον Ψηφιακό Λογαριασμό Ασφάλισης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βούτσης, που υπέγραψε την απόφαση, “σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η ψηφιακή καταγραφή του ασφαλιστικού ιστορικού για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Και έτσι κάθε εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να δει από τον προσωπικό του υπολογιστή το σύνολο της ασφαλιστικής του διαδρομής, από τη στιγμή που ξεκίνησε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, δηλαδή το δικό του «ασφαλιστικό βιογραφικό». Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση και η απονομή σύνταξης θα είναι υπόθεση ημερών. Για όλους, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης”.