Τέλος Φεβρουαρίου τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

anergia

anergia

Ξεκινά στα τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία ανακοίνωσε επίσης τις σκέψεις της για τα μελλοντικά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και τη μετατροπή τους σε μεγαλύτερης διάρκειας.

Όπως έκανε γνωστό η υφυπουργός, τέλη Φεβρουαρίου ο ΟΑΕΔ θα εκδόσει την προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία, ενώ στο τέλος Μαρτίου θα καταρτιστούν οι πίνακες μοριοδότησης των ωφελουμένων.

Παράλληλα, αρχές Απριλίου οι επιτυχόντες θα προσληφθούν στους φορείς που θα απορροφήσουν τους ανέργους με το πρόγραμμα. Σύμφωνα πάντα με την κ. Αντωνοπούλου, στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ δεν αλλάζει κάτι ως προς το σκέλος της υλοποίησης, αλλά ίσως σε μερικούς φορείς υπάρξουν τροποποιήσεις σχετικά με την κατανομή. Στους δήμους πάντως ανέφερε ότι η κατανομή δεν αλλάζει.

Όσοι επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρέπει να παρουσιαστούν στις θέσεις τους 15 μέρες μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων. Η αμοιβή εξαρτάται από την ηλικία των συμμετεχόντων. Όσοι είναι έως 25 ετών θα λαμβάνουAntonopoulou Raniaν 427 ευρώ το μήνα (17,1 ευρώ ημερομίσθιο), ενώ οι άνω των 25 θα λαμβάνουν 490 ευρώ το μήνα (19,6 ευρώ ημερομίσθιο).

Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι στις σκέψεις της είναι η αύξηση της διάρκειας των προγραμμάτων. «Το πεντάμηνο είναι πολύ μικρή χρονική διάρκεια για να δώσει την ευκαιρία σε έναν άνεργο να αποδώσει στη θέση που θα επιλεγεί, ενώ δεν του επιτρέπει να κάνει τον προϋπολογισμό του, έστω με τα ελάχιστα χρήματα που λαμβάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε τέλος και στα προγράμματα voucher, λέγοντας ότι θα συνεχίζουν να υλοποιούνται, αλλά όχι με τη μορφή που έχουν αυτή τη στιγμή.