“Τέχνη Χρω”: Πανελλήνιες διακρίσεις για τον “Πατέρα”

O pateras - Texni Xrw (2)

O pateras - Texni Xrw (2)

Η θεατρική ομάδα του καλλιτεχνικού πολιτιστικού συλλόγου «Τέχνη χρω», μετά την επιτυχή παρουσίαση του θεατρικού έργου του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας» στη Νεάπολη, τους Μολάους και τον Πειραιά, διαγωνίστηκε την Τρίτη 24 Μαρτίου στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας. «Ο Πατέρας» συμμετείχε στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ μετά από πρόκρισή του στις οκτώ καλύτερες ερασιτεχνικές παραστάσεις.

Το κοινό της Καρδίτσας αγκάλιασε με θέρμη και ενθουσιασμό τηνO pateras - Texni Xrw (1) προσπάθεια της θεατρικής ομάδας και έμεινε έκπληκτο από την άρτια και ποιοτική απόδοση του έργου. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού δήλωσε ότι έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη από την παράσταση και έδωσε ειλικρινή συγχαρητήρια στον πρωτοεμφανιζόμενο θίασο του τόπου μας, τόσο για το εγχείρημα να ανεβάσει ένα θεατρικό έργο τέτοιου επιπέδου όσο και για την απόδοσή του, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία των μελών της. Για τους παραπάνω λόγους, η θεατρική ομάδα «Τέχνη χρω» πέτυχε σημαντικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα της απονεμήθηκαν:

– Το 1ο βραβείο μουσικής επένδυσης, την οποία είχε επιμεληθεί ο Πάνος Τσέγκας.

– Έπαινος στον Πάνο Τσέγκα για την υποκριτική του στο ρόλο του Ίλαρχου.

– Έπαινος στη θεατρική ομάδα για την επιλογή του έργου.

Επιπλέον, η παράσταση κέρδισε τη δεύτερη θέση στη σκηνοθεσία του έργου (Μαρία Σιουρούνη), την ενδυματολογία, τη σκηνογραφία, στην υποψηφιότητα για το βραβείο του α’ ανδρικού ρόλου (Πάνος Τσέγκας) και σε εκείνη για το βραβείο καλύτερης επιλογής κειμένου.

Ο Καλλιτεχνικός Πολιτιστικός Σύλλογος της δημοτικής ενότητας Βοιών του δήμου Μονεμβασίας «Τέχνη χρω» ευχαρίστησε από καρδιάς τον οικείο δήμο, για τη στήριξή του προκειμένου να συμμετάσχει στο φεστιβάλ. Θερμές επίσης ευχαριστίες απηύθυνε και στην Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική, υπό την αιγίδα της οποίας, καθώς και με τη στήριξη της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας, «Ο Πατέρας» «ταξίδεψε» και στον Πειραιά στις 8 Φεβρουαρίου και πραγματοποίησε παράσταση στο αμφιθέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Παύλος» με μεγάλη επιτυχία. Η θεατρική ομάδα ευχαρίστησε, τέλος, όλους τους βατικιώτες που αγκάλιασαν την προσπάθειά της με τόση αγάπη, δίνοντάς της δύναμη, διάθεση και μεράκι να συνεχίσει το έργο της.

O pateras - Texni XrwO pateras - Texni Xrw (3)O pateras - Texni Xrw (4)