Τίμησαν τη μνήμη των αδικοχαμένων οπλιτών στον Καραβά

mnimosyni pesonton opliton Karavas (2)

mnimosyni pesonton opliton Karavas (2)

Η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των οπλιτών που έχασαν τη ζωή τους πριν από 42 χρόνια στην ΕΟ Σπάρτης – Μεγαλόπολης τελέσθηκε και φέτος στο σημείο του τραγικού συμβάντος στον Καραβά.

Το μνημόσυνο τελείται από το 1973 με φροντίδα του ΚΕΕΜ υπέρ μνήμης των δώδεκα αδικοχαμένων οπλιτών, μελών της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος που προορίζονταν να αποδώσουν τιμές ανήμερα της εορτής του Αγίου Θεοκλήτου, πολιούχου του Καστορείου, και έχασαν τη ζωή τους από ανατροπή του στρατιωτικού οχήματος κατά τη μεταφορά τους το 1972.

Την περασμένη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Θεοκλήτου του Λακεδαιμόνιου, και ύστερα από τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Καστόρι, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε τρισάγιο μνημόσυνο στο μνημείο που έχει ανεγερθεί, ενώ στη συνέχεια κατατέθηκε στεφάνι από τον διοικητή του ΚΕΕΜ, ταξίαρχο κ. Δημήτριο Μακρή. Εν συνεχεία, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τις δέουσες τιμές.

Στη λιτή τελετή παρευρέθησαν και τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων οπλιτών με την παρουσία τους οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι πρώτου και δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και κάτοικοι του οικισμού Καραβά. Το “παρών” έδωσαν επίσης ο πρόεδρος και το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, συμμετέχοντας και φέτος στην επιμνημόσυνη τελετή.

πηγή: e-karavas.gr

mnimosyni pesonton opliton Karavasmnimosyni pesonton opliton Karavas (1)mnimosyni pesonton opliton Karavas (3)mnimosyni pesonton opliton Karavas (4)mnimosyni pesonton opliton Karavas (5)