Ταΰγετος: 2o Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης

anoixiatiko sxoleio tis fysis

anoixiatiko sxoleio tis fysis

H ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) διοοργανώνει το 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο για εκπαιδευτικούς από την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Σχολείο της Φύσης θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Απριλίου 2015 για 150 εκπαιδευτικούς και θα φιλοξενηθεί στις κατασκηνώσεις του δήμου Καλαμάτας στην Αγία Μαρίνα στον Ταΰγετο, σε υψόμετρο 1.400 μ. Η οργάνωση γίνεται με τη στήριξη του δήμου Καλαμάτας, τοπικών συλλόγων, φορέων και εθελοντικών ομάδων της Μεσσηνίας. Επίσης με τη βοήθεια δεκάδων εκπαιδευτικών, εθελοντών και φίλων του Σχολείου της Φύσης.

Το 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο θα δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες να ανακαλύψουν την αυθεντικότητα και την ομορφιά του τόπου, να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση, να εξερευνήσουν το περιβάλλον και να αναπτύξουν μια βιωματική σχέση με τον Ταΰγετο. Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες θα προσεγγίσουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και θα βιώσουν τις τοπικές συνθήκες και εμπειρίες που αξιοποιούν τα λαογραφικά, αρχιτεκτονικά και γαστρονομικά στοιχεία της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα σε ποια πεζοπορική διαδρομή θα πάρουν μέρος και σε ποιο από τα 30+2 βιωματικά εργαστήρια θα συμμετάσχουν, με βάση τα ενδιαφέροντά τους. Παράλληλα θα γίνονται και παρεμβάσεις – εισηγήσεις και δράσεις για τα παιδιά του σχολείου της φύσης. Τα παραπάνω θα συντονίζουν εθελοντικά 50 εκπαιδευτές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.