Τακτικός καθηγητής του ΕΚΠΑ ανακηρύχθηκε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Σε τακτικό καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακηρύχθηκε ο γιατρός εντατικολόγος – πνευμονολόγος Λεωνίδας Γρηγοράκος. Με γνωστικό αντικείμενο «Εντατική Θεραπεία – Μηχανική Υποστήριξη της Αναπνοής», κατέλαβε τον τίτλο του καθηγητή πρώτης βαθμίδας.

Η ορκωμοσία του πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, από τον πρύτανη Αθανάσιο Δημόπουλο, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία της οικογένειάς του και των στενών συνεργατών του.

Μετά την ορκωμοσία ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεξιώθηκε φίλους και γνωστούς στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου. Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν συνάδελφοί του πανεπιστημιακοί, γιατροί, στελέχη του χώρου της υγείας. Από τον πολιτικό χώρο τον κ. Γρηγοράκο τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, o πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Από τη Νέα Δημοκρατία παρευρέθησαν οι κ.κ. Αθανασίου και Κέλλας.

Απευθυνόμενος ο κ. Γρηγοράκος στους προσκεκλημένους του, υπογράμμισε πως «οι χώροι της πολιτικής και της επιστήμης, για να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία και στη χώρα, οφείλουν να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, τροφοδοτώντας ο ένας τον άλλο με γνώση, ιδέες, εμπειρίες».