Ταλαιπωρία δίχως τέλος με τις συνεχείς διακοπές νερού στον Κεφαλά

diakopi nerou

γράφει ο κάτοικος του Κεφαλά Γιάννης Χρηστάκης


Για πολλοστή φορά ζούμε στον Κεφαλά το δράμα της λειψυδρίας. Δεν υπάρχει σταγόνα στις βρύσες μας από το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου 2017!!!

Ο καύσωνας έχει διαλύσει κάθε ικμάδα, έχει παραλύσει κάθε διάθεση για δυναμικές κινητοποιήσεις. Η οργή των κατοίκων συσσωρεύεται αλλά δεν ξεσπά από την καταλυτική έκπληξη του μεγέθους των κακοτεχνιών και της γελοίας -πλέον- συνεχούς κινητοποίησης/φενάκης για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Θυμίζω ότι οι διακοπές υδροδότησης (για αρκετές ώρες) είναι αρκετές δεκάδες μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

Όμως αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες είναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ!!!

Αλλόφρονες κάτοικοι τρέχουν να γεμίσουν βυτία, λιγότερο ακμαίοι ικανοποιούν βασικές ανάγκες με εμφιαλωμένο, άνοιξαν ξανά οι στέρνες. Τα σκεύη της κουζίνας στοιβάζονται σε λεκάνες, πλυντήρια δεν μπαίνουν πια, η υγιεινή σώματος υποτυπώδης και με την τεχνική της βρεγμένης πετσέτας (πρώτα με λίγο σαπούνι και μετά με νερό), πλαστικά μαχαιροπήρουνα, ποτήρια και πιάτα δίνουν μια παράταση ζωής και υγιεινής διαβίωσης σε μας τους Κεφαλαίους!!!

Μια απορία, σαν κατακλείδα της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουμε: Δε θα παραιτηθεί -έστω από ευθιξία- κάποιος της ΔΕΥΑΣ για αυτό το αίσχος που παίρνει διαστάσεις άγους; Ο δήμαρχος τι κάνει για όλα αυτά; Και εισαγγελική παρέμβαση μπορεί να γίνει, μιας και η κακοτεχνία έχει λάβει διαστάσεις μεγάλης επικινδυνότητας και ο κίνδυνος μολυσματικών ασθενειών καραδοκεί γιατί η υγιεινή καθίσταται μέρα με τη μέρα πλημμελής!

Περιμένουμε ένα χρονοδιάγραμμα τέλους του μαρτυρίου μας. Τι ακριβώς κάνουν τώρα στη Σκούρα, γιατί κάθε τρεις και λίγο σπάει το δίκτυο. Ας βγει κάποιος υπεύθυνος να ενημερώσει τον κόσμο!