Ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας

programma (4)

programma (4)

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, «άνοιξε» τα μουσεία της πόλης, προκειμένου να υλοποιηθούν για τους μαθητές εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Χριστούγεννα στο Μουσείο».

Ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών «Τάκη Αϊβαλή» με τη συμμετοχή μαθητών του δημοτικού σχολείου Μαγούλας, με στόχο να γνωρίσουν την τεχνολογική εξέλιξη της φωτογραφικής μηχανής, αλλά και της τέχνης της φωτογραφίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να «εξερευνήσουν» τον κόσμο της φωτογραφίας μέσα απο παλαιές και σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές και να μάθουν τα βασικά βήματα για τη λήψη μιας σωστής φωτογραφίας.

Η έναρξη του προγράμματος έγινε από την εκπαιδευτικό κ. Φανή Λάζαρη, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, η οποία εισήγαγε τα παιδιά στην έννοια «μουσείο».

Η ξενάγηση έγινε απο τον φωτογράφο κ. Τάκη Κούρο, μέλος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου προγράμματος.

Εν συνεχεία τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που τα συνόδευαν, κ.κ. Γαρυφαλιά Γεωργακοπούλου και Γιώτα Σταυριανού, παρακολούθησαν το πρακτικό μέρος του προγράμματος, που αφορούσε στη φωτογραφική μηχανή και τη λήψη φωτογραφίας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη δράση «Φωτογραφίζω μια στιγμή αγάπης». Τα παιδιά κλήθηκαν να τραβήξουν φωτογραφίες τις ημέρες των εορτών, έτσι ώστε όλες οι φωτογραφίες τους να αποτελέσουν ένα συλλογικό έργο.

«Είναι χαρά μου όταν βλέπω να ανοίγουν τα μουσεία για τα παιδιά μας… Αυτό ήταν ο στόχος του προγράμματος που υλοποιεί ο δήμος. Το Μουσείο Τάκη Αϊβαλή θα αξιοποιηθεί εκπαιδευτικά όπως του αξίζει!», δήλωσε ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, όταν ενημερώθηκε για το πρόγραμμα.

programmaprogramma (1)programma (2)programma (3)programma (5)programma (6)