Τατούλης – Εργαζόμενοι Περιφέρειας: Τα είπαν για την αξιολόγηση

Tatoulis - ergazomenoi Perifereias

Tatoulis - ergazomenoi Perifereias

Την εμπιστοσύνη του στο ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας εξέφρασε ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης στους συλλόγους εργαζομένων της Περιφέρειας, με τους οποίους συναντήθηκε την Πέμπτη 7 Αυγούστου, παρουσία της θεματικής αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου.

“Αναγνωρίζω τη δύσκολη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι για την επιβίωσή τους στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης και ταυτόχρονα τη μεγάλη τους προσπάθεια να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, παρά την τεράστια υποστελέχωση των υπηρεσιών”, δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους των συλλόγων ότι προετοιμάζεται ο νέος οργανισμός της Περιφέρειας, η οριστική μορφή του οποίου θα προκύψει μετά από διαβούλευση με τους εργαζομένους, και ζήτησε τη συνδρομή τους για τη βελτίωση της λειτουργίας της περιφερειακής διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της αξιολόγησης. Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των συλλόγων ότι “παραμένει σε ισχύ η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου” και επεσήμανε ότι “η εξαρχής ποσοστιαία αξιολόγηση είναι βαθύτατα αντισυνταγματική, όπως επίσης λάθος είναι η επίσημη άποψη της κυβέρνησης και των μνημονιακών συνεργασιών, αφενός, ότι η δημόσια διοίκηση πάσχει και, αφετέρου, ότι μόνο η ίδια μπορεί να αξιολογεί”.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε απαραίτητη την αξιολόγηση εκείνη που θα υπακούει στους κανόνες της ισονομίας και όχι σε ερασιτεχνισμούς, τονίζοντας ότι η ποσόστωση θα πρέπει να έπεται της αξιολόγησης και όχι να προηγείται.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων των εργαζομένων από την πλευρά τους έθεσαν τα αιτήματά τους στον περιφερειάρχη και κατέθεσαν την εμπιστοσύνη τους στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι συλλήβδην αντίθετοι στην αξιολόγηση, αλλά ότι αυτή θα πρέπει να υπακούει σε αντικειμενικά κριτήρια και να ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες.