Τα “είπαν” το Σάββατο Τατούλης – Θεοδωράκης

Theodorakis - Tatoulis

Theodorakis - Tatoulis

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, είχε το περασμένο Σάββατο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

«Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι η προεδρολογία, αλλά η αξιολόγηση της μεταπολίτευσης. Το λάθος ήταν ότι η επιτυχία της στηρίχθηκε σε μια ακραία κομματική αντιπαράθεση με στόχο τα πελατειακά οφέλη», εκτίμησε ο περιφερειάρχης, διατυπώνοντας την άποψη ότι ο πολιτικός κόσμος οφείλει να συνεννοηθεί και να σπάσει τις αντιπαλότητες του παρελθόντος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της περιφερειακής αρχής, αλλά και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, δίνοντας έμφαση στα αεροδρόμια της Καλαμάτας και της Τρίπολης.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε τέλος τη στήριξη του περιφερειακού θεσμού, “της μεγαλύτερης” όπως είπε “μεταρρύθμισης των τελευταίων δεκαετιών”, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ώστε να πραγματώσει με επιτυχία την αρμοδιότητα του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού, που για πρώτη φορά αποκεντρώθηκε.

Ο κ. Θεοδωράκης, από την πλευρά του, αφού χαρακτήρισε τολμηρό πολιτικό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, υποστήριξε ότι στην Πελοπόννησο γίνεται έργο, όπως στη διαχείριση των απορριμμάτων, στον τουρισμό και τα αγροτικά προϊόντα, ενώ ανέφερε ότι το Ποτάμι δεν διαθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ούτε για καμία Περιφέρεια στη χώρα, «γιατί φιλοδοξεί να αποτελέσει σύμμαχο και συμπαραστάτη κάθε Περιφέρειας και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι αυτοδιοικητικές αρχές».