Τατούλης: “Καταδικάζουν την αγροτική οικονομία οι προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις”

syskepsi

syskepsi

«Πολιτικές καταδίκης της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τις προωθούμενες από την κυβέρνηση νομοθετικές ρυθμίσεις για τη φορολόγηση και την ασφάλιση, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με κτηνοτρόφους και αγρότες απ’ όλη την Πελοπόννησο τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Παράλληλα σημείωσε την ανάγκη συγκρότησης μιας νέας προσέγγισης των ζητημάτων αυτών από τις Περιφέρειες και τη βάση των κτηνοτρόφων και των αγροτών.

Ο κ. Τατούλης επέκρινε επίσης τη στάση της κυβέρνησης, γιατί ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 και παρά τη θέσπιση του αγροδιατροφικού τομέα σε προτεραιότητα, δεν έχει προβεί στις απαραίτητες εξειδικεύσεις του προγράμματος, με συνέπεια να παρουσιάζονται σημαντικές καθυστερήσεις και δυσκολίες.

«Ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου πρέπει να οργανωθούμε και να κινητοποιήσουμε τις υγιείς αυτές δυνάμεις που θα στηρίξουν το στρατηγικό σχεδιασμό μας» συνέχισε ο περιφερειάρχης. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι η Περιφέρεια θα δημιουργήσει ομάδες διαβούλευσης, με τη συμμετοχή των κτηνοτρόφων και αγροτών, ώστε να διαμορφωθούν προτάσεις, οι οποίες αφού εφαρμοστούν στην Πελοπόννησο, στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας «στον αντίποδα της πολιτικής αδυναμίας της κυβέρνησης να καταρτίσει συγκροτημένο σχέδιο».

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων και αγροτών, αφού εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξέφρασαν τη στήριξή τους στην αιρετή Περιφέρεια για την προσέγγισή της στα ζητήματά τους, καθώς και για την πρωτοβουλία της να συζητηθούν αυτά στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ηλίας Στρατηγάκος, Θεοφάνης Στεφανόπουλος, Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Μπακούρης.