Τατούλης: “Καταρτίζουμε και υλοποιούμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς”

Tatoulis 1

Tatoulis 1

«Καταρτίζουμε και υλοποιούμε προϋπολογισμούς ισοσκελισμένους» ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη χθεσινή συζήτηση του προϋπολογισμού στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου. Χαρακτήρισε μάλιστα την πορεία εκτέλεσής του «καθρέφτη της πολιτικής μας, η οποία διακρίνεται από απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στις οδηγίες κατάρτισης του προϋπολογισμού από το υπουργείο Εσωτερικών και στη μείωση των πόρων κατά 67% και ιδίως των Κοινών Αυτοτελών Πόρων των Περιφερειών. «Εντούτοις, καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε πιστώσεις και να υλοποιούμε τεράστιο έργο, δημιουργώντας παράλληλα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και νέες δυνατότητες για τους πολίτες», είπε.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ακόμη ότι τα χρόνια αυτά η περιφερειακή αρχή αποπλήρωσε δουλειες των τέως νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων ύψους 39,5 εκατομμυρίων ευρώ, «χωρίς κανείς να μεριμνήσει ούτε να ενδιαφερθεί πώς το καταφέραμε», όπως τόνισε.

Ο ίδιος κατηγόρησε την αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου ότι «μεταμορφώθηκε στην ουσία σε κριτή των πολιτικών της κυβέρνησης και όχι του προϋπολογισμού της Περιφέρειας» και σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός είναι απόλυτα διαφανής, αφού έχει εγκριθεί σε όλα τα στάδιά του από όλες τις συλλογικές διαδικασίες και ελεγκτικούς μηχανισμούς. Υπογράμμισε επίσης ότι οι προϋπολογισμοί που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια δεν παρουσιάζουν ελλείμματα.

Σχολιάζοντας το θέμα των αρμοδιοτήτων ο κ. Τατούλης διερωτήθηκε «πώς θα κάνουμε κοινωνική πολιτική, όταν η ευθύνη ανήκει στην κεντρική κυβέρνηση; Διεκδικήσαμε ωστόσο με την ολοκληρωμένη πρότασή μας και πετύχαμε οι Περιφέρειες να διαχειριστούν το 80% του νέου κοινωνικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».