Τατούλης: “Μέχρι το τέλος του 2014 πρέπει να παραδοθεί η γέφυρα της Τσακώνας”

gefyra Tsakonas

gefyra Tsakonas

“Μέχρι τέλος του 2014 και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, η γέφυρα της Τσακώνας θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία, ώστε τον επόμενο χειμώνα να μη γίνεται χρήση της παράκαμψης”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σύμφωνα με την ενημέρωση της κατασκευάστριας εταιρείας. Ο πριφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο την Τετάρτη 31/7, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Ιωάννη Αργυράκη, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Φάνη Στεφανόπουλο, την επιβλέπουσα του έργου κ. Καλοφωλιά και τον κ. Ντονά εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας.

Ο κ. Τατούλης στάθηκε “στην ιδιαίτερη σημασία που έχει το γεγονός ότι η γέφυρα της Τσακώνας, ένα από τα πιο δύσκολα τεχνικά έργα, εκτελείται από ελληνική εταιρεία, βρίσκεται εκτός της σύμβασης παραχώρησης και προσφέρει τεχνογνωσία σε άλλες κατασκευαστικές εταιρείες, που το επισκέπτονται λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει”.

Διευκρίνισε επίσης ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη μέσω του ΕΣΠΑ και ειδικότερα του ΔΕΠΙΝ, χωρίς ωστόσο το ΠΕΠ Πελοποννήσου να απωλέσει πόρους.

“Η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων εξαρχής αποτέλεσε προτεραιότητά μας και η συνέπεια σε αυτή μας τη δέσμευση έχει ως αποτέλεσμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου να διαθέτει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα δίκτυα οδικών αξόνων, και στο επίπεδο της ασφάλειας και στο επίπεδο της άνεσης”, δήλωσε επίσης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, για να προσθέσει ότι “θα επενδύσουμε στον τομέα αυτό και στην επόμενη προγραμματική περίοδο, καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά εργαλεία”.